En Logeaften

Kl. 18:00
Døren til Frimurerhuset på Frederiksberg åbnes, hvor en stor del af logens medlemmer, kaldet brødre, vælger at mødes til en forfriskning eller to, samt en god snak om alt muligt før selve logens start.

Dog drøftes politik og religion aldrig, da dette kan skabe utilsigtede gnidninger.

En logeaften består af to halvdele: Den formelle del i loge salen og den uformelle del ved “Det lange bord”, Begge dele er noget, som alle brødre ser frem og glæder sig til.

Kl. 19:00
Kaldes alle brødre til loge salen, hvor den egentlige logeaften starter. Den foregår rituelt efter samme mønster hver gang og ind imellem behandles vores forretninger.

Det Lange Bord
Efter logearbejdet, venter ”Det Lange Bord”, hvor brødrene indtager et måltid i fællesskab og hvor samtalen igen er fri, humoristisk og om alt muligt – alt under ledelse af en Ceremonimester og Logens Mester (formand).

Logeaftenen slutter som regel omkring 22:00-22:30, alt afhængig af hvor godt samtalen flyder. Her afslutter Logens Mester aftenen og brødrene går hver til sit og kan glæde sig over at have tilbragt en god aften i godt selskab, med både åndeligt input og hyggeligt samvær, og på vejen hjem begynder man faktisk at se frem til næste logeaften.


Logeaftener

En logeaften afholdes den anden og 4. fredag i hver måned og der afholdes ingen logeaften i månederne maj til og med august.